tirsdag 24. februar 2009

Grattis Sverige!


I dag ble forlovelsen mellom Sveriges kronprinsesse Victoria og hennes kjæreste gjennom 7 år, Daniel Westling, offentliggjort :) Bryllupet skal stå forsommeren 2010, og jeg gleder meg til å følge med, slik jeg alltid gjør når det kommer til kongelige bryllup ;) Hurra för kärleken! ♥

tirsdag 17. februar 2009

♬♪ Oh, what a beautiful morning! ♬♪

Sovnet en gang etter 4:30 i natt. Ok, så var det kanskje ikke så lurt å duppe på bussen og deretter drikke 3 kopper te til kvelds...hehe. Dessuten sto det en teletubbie eller fire utenfor romvinduet mitt og sang hvert 20 minutt eller noe sånt!! LITT irriterende...(Bodde et par med barn her før oss, så tipper de bare har levnet den kaputte leken i vedskjulet.) Men -nice surprise: Våkna 9:30 til fantastisk vær, jeg er uthvilt,opplagt og fylt med deilig positiv energi :) Love it! Koser meg med nystekte rundstykker med eplemos og kanel på, grønn te og levende lys. Skal ikke så mye til for å få søndagsfølelse på en tirsdag :) Sitter og leser om utdanninger, og har bestemt meg for å dra på yrkes- og utdanningsmessa på torsdag. Skal gjøre litt research slik at jeg er forberedt :)


lørdag 14. februar 2009

Romantikk, takk!


I dag er det St. Valentine's Day, eller Alle Hjerters Dag som den også blir kalt. Dette er en årlig markering/feriring av kjærligheten, hvor man sender en liten oppmerksomhet til sin utkårede for å vise sin hengivenhet. Men historien bak denne dagen er ikke så enkel å få tak på, for den kommer i mange versjoner. Den kristne feiringen av dagen skal ha røtter i romersk feiring av gudinnen for kvinner og ekteskap (Juno) 14.februar, og videre starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15.februar. Da kristendommen ble dominerende i Europa, ble slike gamle festivaler, som Lupercaliafestivalen, omdøpt og gitt navn etter tidlige kristne martyrer. Og i år 496 e.Kr. erklærte pave Gelasius at 14.februar skulle være en kristen festdag for den romerske martyren St.Valentine, som levde i det 3.århundret. Men hvem var denne mystiske St.Valentine? Det strides de lærde om, for det viser seg at det levde minst tre helgener ved navn Valentine i det 3.århundret og forbausende nok alle tre skal ha lidd martyrdøden den 14.februar.

Uansett opphav er dette blitt en dag i kjærlighetens tegn. Tradisjonen med skriftlige valentines startet ca i år 1400. Det eldste valentinekortet som er funnet er fra begynnelsen av 1400-tallet og befinner seg på British Museum. I Skandinavia er det først de senere år at dagen har blitt viet oppmerksomhet. Dagen da du kan sende kort til den du beundrer i all hemmelighet og signere med "din Valentin". Sjokolade hører også med ;)

Næringslivet har i allefall fått opp øynene for denne dagen, og byens butikker er fylt med ♥-tilbud. Dette bildet tok jeg av en plakat jeg kom over denne uka. For hvor romantisk er det vel ikke å få en deodorant fra sin utkårede på valentinerdagen...?!?! Oh My... Flire høgt! :D
Dette er nok bare ett av mange gullkorn fra Randis. Jeg får meg ofte en god latter når jeg går forbi :) Det beste var kanskje "Hårfarger: ta 5 betal for 4" !!:D Sjarmerende med slike butikker som "alltid" har vært i bybildet.

Valentindagen min i år ble kanskje ikke så romantisk, men koselig likevel. Strålende vintervær: 15 minusgrader og sol fra skyfri himmel! Vakkert!! Og faktisk fikk også jeg, helt uventet, et kort i posten i dag. Det var fra mi søte kusine og gudbarn, Helena, på 5 år :) Fin tegning med hjerter og påskriften: "duerdenbesteiheleverden!" *SMELT* ♥

Happy Valentine's Day!
Love, Murta

fredag 13. februar 2009

Magiske Marit


Klokka viser 00:36, og jeg er akkurat kommet hjem fra konsert :) Har sett og hørt Marit Larsen på Driv, og det var en fantastisk fin konsert!! Ingen tvil om at jenta har talent. Sammen med bandet sitt leverte hun alle de mest kjente sangene sine; fra helt nye "Ten Steps" til "Don't Say You Love Me" fra M2M-tida (flashback fra ungdomsskolen, haha). Hun er befriende rolig på scenen og det ser virkelig ut som de koser seg alle sammen der oppe :) Herlig å se! Pratsom var hun også, og hun kunne bl.a. fortelle at før konserten i dag hadde hun fått servert den beste kveita hun noen gang hadde spist :) Dessverre var også publikum pratsomme, så det lå et jevnt surr av stemmer over rommet. Unødvendig å gå på en såpass intim konsert hvis du ikke er interessert i å høre etter... Men heldigvis var også jubelen stor og folk sang med og stemninga var god alt i alt :) Jeg er i allefall imponert og veldig fornøyd med kvelden!
♥.•°•.☆.•°•.♬.•°•.☆.•°•.♥.•°•.☆.•°•.♬.•°•.☆.•°•.♥.•°•.☆.•°•.♬.•°•.☆.•°•.♥

torsdag 12. februar 2009

Kulturuke

Har hatt ei superkoselig langhelg hjemme, med kaldt vintervær, fyr på peisen og morsdagskos :) Søndag så jeg filmen "the Holiday" og den va bare så søt!! Tilbake i byen hadde jeg plutselig lagt planer for hver dag fram mot helgen. Tirsdag på besøk hos Annabell, -så "Da damene dro" fra Husøya :) Genialt, haha! Etterpå så vi "Sex and the City"-filmen :) Koselig! Nå skal det forresten (i følge VGnett) være bekreftet at det kommer en oppfølger sommeren 2010! Hurra, blir spennende!! :) I går var vi på Hålogaland Teater og overvar prøveforestillingen "Peer!" -Ibsen for barn og voksne av Knut Nærum. Fritt etter Peer Gynt :) Veldig flott forestilling med fantastisk scenografi!! Anbefales :) Spilleperiode 13.feb.-25.mars. I kveld skal Cathrine og jeg på Marit Larsen-konsert på Driv :) Gleder meg!! Det er så godt å ta seg tid til kulturopplevelser. Jeg får i allefall mye energi, inspirasjon og en følelse av lykke hvis det er virkelig bra :)

mandag 2. februar 2009

HAMAR KAMERAT




Murta is back in town etter langweekend i sør :) Oslo og Hamar for å være mer presis ;) Jeg hadde aldri vært på Hamar før, så det var gøy å få litt tid der! Utrolig koselig og fin by! Har vært kaldt og fint vintervær hele helga, men først i dag var det sol fra skyfri himmel :) Gikk en tur på strandpromenaden langs Mjøsa og det var fantastisk flott! Isblåhimmel som gikk over i fersken. Virkelig et vakkert syn!

Shoppingmulighetene i byen var også absolutt godkjent :) Bl.a. hadde de 2 flotte interiørforretninger med romantisk stil (type LeneBjerre, House Doctor, Sia m.fl), en super hobbybutikk og en bokhandel der du kunne slå deg ned med en kopp kaffe mens du blar i bøkene. Veldig bra! Og litt utenfor byen ligger et stort kjøpesenter med mange kjente kjeder :) Tror jeg må ta en tur og oppleve sommerhamar også :)

I Oslo bodde vi på vakre Royal Christiania. Rom med utsikt over spisesalen faktisk! Flott :) Jeg var med pappa på Venstres 125-års markering på erværdige Gamle Logen. Fantastisk lokale og fint arrangement med Ingrid Espeli Hovig som konfransier :)

Det beste med turen var likevel å se igjen kjære venner som jeg ikke har sett på over 1 år! Tom i Oslo, en liten tur innom Anne på jobb og Marte&Erik i Hamar. Sååå koselig!!! Savner dere allerede ♥



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...