torsdag 29. oktober 2009

Kunstdag



Har hatt en nydelig høstdag i hovedstaden! På tur med klassen for å studere moderne kunst :) 3℃, sol og skyfri himmel! På gata lå hauger med løv og jeg følte en barnlig glede ved å kaste løvet opp i lufta. På en dag som denne, sytes jeg faktisk Oslo var et kunstverk i seg selv! Første stopp Astrup Fearnley Museet og utstillinga "Rotasjoner", som bl.a. inneholder den kjente porselensstatuen av Michael Jackson med ei ape på fanget (fra 1986). Spennende! Neste stopp var Museet for samtidskunst, som er en del av Nasjonalmuseet. Der så vi utstllllingen "Allora&Calzadilla", som også er navnene til kunstnerparet. Dette var en veldig annerledes opplevelse. Her var mye lyd, bilder og filmer. Interessant historie!

Drammen er i kveld innpakket i bomull. Slik ser det i allefall ut. Tåka ligger helt nede på bakken og vi kan bare skimte gatelys og hus rundt oss. Spesielt! Det er halloween-fest i byen i kveld, så den mystiske tåka kom som bestilt.

Oslo i dag :)


 




onsdag 28. oktober 2009

Good morning!

Våknet av meg selv kl 8 i dag :) Ute ligger det rim på bakken, og det har nok vært mye frost i natt. Jeg har ikke undervisning i dag, så jeg tar det litt lungt. Har kokt en stor kopp te, egg på brødskiva og tar frokost på senga til frokost-tv :) Rommet dufter deilig av kongerøkelse - min favoritt! Vet det er 2 mnd til jul, men er lov å begynne å glede seg ;) Jeg elsker jula og synes adventstida er helt vidunderlig. Har faktisk 6 julegaver i boks allerede! Men det er fordi jeg har eksamener fra slutten av november og halve desember. Derfor blir det neppe mye tid til shopping da. Dessuten er det et godt tips å kjøpe gaven når du ser noe og tenker på en spesiell person. For når du går ut for å finne gave, kan det være vanskelig å vite hva du skal kjøpe ;)

søndag 25. oktober 2009

Søndag...

Fant akkurat ut at klokka på rommet ikke var stilt, og det var så deilig! Plutselig var kvelden forholdsvis ung likevel ;) Kom tilbake til Drammen i kveld etter ei stjernehelg i Kongsberg med jentene mine ♥ Noen av dem i allefall :) Er så utrolig gøy når vi møtes! Vi har studert sammen og blitt veldig sammensveiset. Nå bor vi i hver våre byer og er spredt over hele landet. Men når vi møtes er ingenting forandret :) Herlig!! I går var vi ute og danset, så i dag har vært ekte pysjdag. Sett film og spist svensk godis ;) hehe. Bra søndag! Skal prøve å ta tidlig kveld og sove meg opp. Denne uka skal 4 oppgaver leveres og vi skal på kunsttur til Oslo, hvilket betyr ny oppgave. Men jeg er klar! Bring it on ;) haha.

Kveldsmat
Havreknekkebrød med Tine Kremost m/ramsløk (økologisk faktisk!) og epleskiver på toppen :) Nudelig!

fredag 23. oktober 2009

Fredag!

Endelig fredag :) Dette skal bli ei GOD helg! Begynner å se mål på alle oppgavene og da kan jeg nyte kosedager med gode venner :) Har vært morgentrøtt hele uka. Når klokka er 7:15 er det fortsatt mørkt som natten og dyna frister veldig! Men natt til søndag stiller vi klokka 1 time tilbake og vi får ei lysere frokoststund. Sweet! Bare husk å stille vekkerklokka også ;)

mandag 19. oktober 2009

Mandag

Sitter med en stor kopp te og prøver å konsentrere meg om skolearbeid. Har bestemt meg for at fredag SKAL jeg være så godt som ferdig med oppgavene, slik at jeg kan kose meg i helga :) Får nemlig besøk av Cathrine fra Tromsø og jeg gleeeder meg! ♥ Ellers syenes jeg du skal sjekke ut denne linken dersom du har lyst til å få deg en god latter en mandagskveld :D Det har nemlig vært fylkesrevyfestival i Finnmark, og denne ble publikumsfavoritten. Forståelig! Finurlig og uventa :) Enjoy!

søndag 18. oktober 2009

Vintage Stories


I morgen, 19.oktober, lanseres den nyeste kolleksjonen til Kappahls label «Vintage Stories» :) Dette er Kappahls andre kolleksjon vintage-inspirerte klær :) Her finner du blonder, fjær, volanger, perler, strass og fine stoffer :) Klærne er inspirert av gamle postkort og filmer. Nysgjerrig? Ta en titt allerede nå på hjemmesidene ;) Enjoy!

lørdag 17. oktober 2009

Det søte kaféliv

For en nydelig dag! Pyntet meg og gikk meg en tur langs strandpromenaden :) Helt fantastisk fint! Mange benker der man kan sitte og nyte høstsola. Kjenner jeg er fylt med kjærlighet og nyter livet! Kjøpte meg en latte og fant meg et bord hos Baker Hansen. Der satt jeg med nye magasiner og notatboka mi og lot tankene fly. Dagdrømming, inspirasjon og lyst! Elsker å sitte på kafé og bli inspirert. Der kan jeg sitte alene i timevis. Såklart er det hyggelig å ha selskap, og jeg elsker det også! Er bare forskjellige måter å være på kafé på, og det er så flott å kunne bruke samme arena til ulike formål :) Du kan møte someone special til date, møte ei venninne til livlig skravling, spille spill med vennegjengen, ha et uformelt møte osv osv. Tror en av grunnene til at jeg er så glad i kafélivet er at så mange sanser blir stimulert. Du spiser eller drikker noe som smaker godt, interiøret skaper stemning og det er mange ulike mennesker med ulike stiler som fanger øyet. Kanskje spilles det musikk i bakgrunnen eller så hører du latter og summing av prat. Alt skaper en helhet som apellerer veldig til meg :) GOD helg, venner!

M A R T E

I dag har Marte og Marta navnedag :D Marte kommer av Margrete og betyr perle, mens Marta betyr husets frue. Jeg har alltid vært glad i navnet mitt :) Føler at det er veldig riktig til meg. 17.oktober har klistret seg fast, så jeg husker alltid navnedagen min :) Er heldig å ha 3 søte venninner med samme navn! Og vi har alle Marte som eneste fornavn :) Så gratulerer med dagen, jenter!

Jeg nyter en sen frokost før jeg skal ut og kose meg i sola :) I går tegnet jeg hele dagen fram til fredagsunderholdninga begynte. Så kom Katrine for å se X-factor og hun hadde kjøpt is!! Ikke bare is, men Ben&Jerry's Chocolate Fudge Brownie -is!! Oh-la-laa, sykt godt!! :D Da programmet var slutt satte vi på høy musikk og danset i stua, og etterhvert gikk det over til karaoke :D SÅ gøy! Har lenge ønsket meg noen å synge sammen med, og nå bor jeg plutselig sammen med 2 viste det seg! Sang duetter og forskjellig til klokka var halv3 i natt... Så det var godt å sove lenge i dag :)

onsdag 14. oktober 2009

Shake, shake, shake ♫♪

I går var Katrine og jeg alene hjemme :D Guttene var på fest, så vi bestemte oss for at vi skulle ha det vel så morsomt som de som var i bursdagskalas! Så vi satte på diverse 90-tallsmusikk, latinorytmer og danset og sang av full hals! Fantastisk gøy!! Innimellom spilte vi kort, la manikyr og tok bilder :D Skikkelig "Girl's night in" ;) Etterhvert kom en av gutta vi bor med hjem og ei nabovenninne kom på besøk. Så satt vi og skravla om traumatiske gymtimer og spesielle lærere fra grunnskolen, og vi lo så vi hadde krampe i 1,5t! Virkelig en perfekt kveld! Var i seng før halv2 en gang, men humøret var på topp og det er det viktigste! I dag har jeg vært flink :D Tok prøvetime på Moov. Først 1 time dansing; jazzballett, riverdance, latino, afro, funk m.m. Og så 1 time pilates!! Utrolig deilig! Har ikke trent på leenge, så det var godt å komme i gang! Skal bli interessant i morgen...jeg er støl allerede ;) Men er fylt me deilig positiv energi ♥

PS! Lagde omelett med picnic-skinke, løk og fetaost + litt salt og pepper.Anbefales herved ;)

tirsdag 13. oktober 2009

Biblio


Foto: Per Fjordvang. Bilde hentet fra huseierne.no

Sitter på skolebiblioteket og jobber med en stillingsannonse. Skuer ut over Drammenselva, Ypsilonbrua og byen på andre sida :) Fantastisk solskinnsdag! Er heldig som får studere i slike flotte omgivelser! For de som ikke har besøkt Papirbredden Kunnskapspark, så anbefaler jeg et besøk :) Tre biblotek er samlet under ett tak og her finner du alt du måtte ønske. I dag har det vært synge- og tegnestund med barna i 2.etg. :) Her finner du også flotte kostymer i lekekroken! Genialt! Jeg har plassert meg strategisk ved siden av hyllene med magasiner...hehe :) Jeg elsker magasiner, og med studentøkonomi er det kjempekjekt å kunne bla gjennom de fleste her og slippe å kjøpe alle :) Kanskje ikke fullt så lurt når en burde konsentrere seg om skolearbeid da. Jaja. I allefall en veldig flott skole! Høgskolen i Buskerud, deler av Høgskolen i Telemark og BI er i samme bygg :) Helt topp! Men nå må det jobbes ;) Ha en strålende dag!

mandag 12. oktober 2009

Og mørkt ble det...

I kveld gikk plutselig strømmen. I hele byen! Mørkt over alt! Ingen gatelys engang. Ble virkelig stupmørkt i leiligheta. Men ei lita lommelykt og flere stearinlys gjorde susen, og det ble egentlig veldig koselig!! Vi spilte kort og lo så vi fikk krampe i magen når vi begynte å se for oss ulike scenario :D Fantasien ble virkelig satt i sving, - herlig kveld! Sto på veranda og så utover en mørklagt by under en himmel full av stjerner og det var litt magisk. Plutselig så vi noen som sendte opp en nyttårsrakett :) Vakkert, vakket! Burde egentlig være strømbrudd litt oftere. Tenke på det som en Earth Hour. Kanskje man skulle planlegge et "strømbrudd" en gang i mnd for eksempel. Bare slukke alle lys og gjøre noe sammen. Spille kort eller ha quiz eller noe annet gøy :) Og la stearinlys skape stemning. Bare en idé :) Nå er det natt her i huset i allefall! ☆sweet dreams☆

søndag 11. oktober 2009

lørdag 10. oktober 2009

Bubbly

For en deilig dag! Våkna til solskinn, nytt Costume og pakke i posten :) Pyntet meg og gikk en tur til byen. Fant et shoppingsenter jeg ikke hadde vært på før :) Kjekt! Har masse energi, - gikk raskt opp til 4.etg da jeg kom fra byen... haha, bor jo i tredje. Godt hver etasje har sin farge på veggene. Bobler over her :p Nå lukter det nyvasket på rommet og kveldsmaten står og godgjør seg i ovnen :) Er klar for å bli underholdt! - Skal vi danse?? ;)

fredag 9. oktober 2009

Helg!

Endelig helg :D Fredag er en bra dag! Må nok jobbe med oppgaver i helga, for nå har vi utrolig mye å gjøre!! To oppgaver i design (5 tegninger tilsammen), en typografioppgave og en IKT-oppgave... Og alle skal inn samme uke!! Tre på samme dag og en dagen etter. Så her må det jobbes! Men det blir alltid tid til litt kos også ;) I dag be det kunngjort at Barack Obama blir tildelt Nobels Fredspris 2009. Jeg fikk frysninger da navnet ble lest opp, så jeg tror det var en god avgjørelse. Kjenner at dette er stort! Nå blir det jobbing med Photoshop noen timer til, og så er det ut i sola :) GOD HELG, kjære venner!! ♥

mandag 5. oktober 2009

♔ kongelig kinokveld


Emily Blunt i rollen som Queen Victoria og Rupert Friend spiller Prince Albert.

Har vært på kino i kveld og sett «The Young Victoria». Fantastisk kostymedrama om de unge årene til Dronning Victoria av Storbritannia og Irland. Alexandrina Victoria av det tyske fyrstehuset Hannover ble født i 1819 og ble kronet til dronning allerede som 18-åring. I 1876 ble hun også den første keiserinne av India. Hun er til dags dato den lengst regjerende monark i det britiske kongehuset. Hun satt på tronen i 63 år og 7 mnd, til sin død en januardag i 1901, og regnes av mange som historiens mektiske kvinne. Victoriatida har fått navn etter henne, og dette var høyden av den industrielle revolusjon med stor sosial, økonomisk og teknologisk framgang i Storbritannia. Victoria var den første som tok i bruk nylig ombygde Buckingham Palace. Hun giftet seg med prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha og sammen fikk de 9 barn. Ekteskapet med Prins Albert skulle vise seg å bli svært lykkelig, og han ble hennes beste venn og etterhvert viktigste politiske rådgiver. Alle barna deres giftet seg inn i kongelige familier. Victoria kalles «Europas bestemor» fordi så mange europeiske kongehus har slektsaner tilbake til henne. Etterkommere av Victoria som regjerer i dag er den britiske og den danske dronningen, og kongene i Norge, Sverige og Spania. Victoria var den siste britiske monark av fyrstehuset Hannover. Hennes sønn, kong Edward VII, var av fyrstehuset Sachsen-Coburg-Gotha som i 1917 ble endret til fyrstehuset Windsor. (Kilde: london.no og Wikipedia)

Dette er bare et utdrag av en, etter min mening, svært fascinerende historie :) Og filmen anbefaler jeg på det varmeste! Et storslått, men likevel ikke overdrevet, kostymedrama. Velspilt, vakkert og deilig romantisk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...