tirsdag 26. juli 2011

22/7. Før og etter.


For ei helg. Oftest hører man disse ordene uttalt med entusiasme og glede. Ikke i dag. I dag er ordene mollstemte og gråtkvalte. Fire dager har gått siden tragedien rammet mitt lille land. Fire dager i et sort vacuum.

Fredag formiddag var livet normalt. Sein frokost, magasiner, bilvask, facebook. Så kom bomba. Først formidlet i uklare meldinger på radio, deretter i en bølge av informasjon. Mer og mer dystrert for hvert minutt. Jeg reagerte med stillhet. Fant ingen ord. Og de få ordene som jeg greide å mumle fram var stygge. Sinne. Fordi jeg var redd. Redd for mine venner. Redd for hva som ville skje videre. Redd for hva neste nyhetssak skulle formidle. Redd for opprør og økt rasisme. Sint for at det skal være nødvendig å føle seg redd i vårt lille paradis på denne jorda. Jeg ble uvel, svimmel og skalv innvendig. Den fysiske reaksjonen varte i 2 døgn. Ingen matlyst, ikke trøtt. Fortsatt ingen ord.

Det er tirsdag. Fortsatt står verden stille. Det føles i allefall slik. Jeg er så takknemlig for at det har gått bra med mine nærmeste. Likevel føler jeg på en sorg. I et lite land som Norge berører tragedien alle. Alle kjenner noen som er rammet og jeg ønsker å uttrykke min dypeste medfølelse for de som har mistet noen de er glad i. Jeg sender varme tanker til alle som fortsatt kjemper for sitt liv og til alle som har gjennomgått sitt livs mareritt denne helga. 22/7-11 vil alltid stå som en sort dag i norsk historie og i våre liv.

Hele verden har hatt sine øyne mot Norge de siste dagene og føler med oss. I en tysk avisartikkel skrives det: "Selv i sin dypeste sorg blir ikke nordmenn hysteriske. De motstår hatet. Det er utrolig å se hvordan politikere og hele landet reagerer. De er triste til den dypeste tråd av deres sjeler. De gråter i verdighet. Men ingen sverger å ta hevn. Istedet ønsker de enda mer menneskelighet og demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige sterke sidene ved dette lille landet." Dette synes jeg var vakkert og treffende sagt. For midt i den mørkeste av alle helger, vokste det fram en bølge av lys. Spontane aksjoner av kjærlighet, omsorg og fellesskap. Vi står samlet fra nord til sør med ei sterk tro på at det gode igjen skal seire. Sammen for vårt demokrati, sammen mot rasisme.


"You're the voice, try and understand it
Make a noise and make it clear
We're not gonna sit in silence
We're not gonna live with fear

This time, you know that we

all can stand together
With the power to be powerful
Believing, we can make it better
We're all someone's daughter
We're all someone's son"

- John Franham

mandag 18. juli 2011

{campingliv}

Sommertid er campingtid, i allefall for mange. Og med disse kreative forslagene, kunne man jo la seg friste :D Ein skal ikkje sova bort sumarnatta...

 


fredag 15. juli 2011

{bakekakebakedag}

Double Chocolate Brownie Semifreddo

De siste dagene har det vært innesommervær...type 8 grader og regn :/ Så da må man finne på noe hyggelig inne! Etter frokost (nærmere lunsj for andre muligens ;)) begynte jeg å bake. Først brownies, deretter nøttekake med sjokolade og kaffekrem og så en sjokolademousse med browniesbiter oppi. Sistnevnte står nå i fryseren og blir en mellomting av is og mousse, såvidt jeg har skjønt. Tror det blir mumsegodt!! Og den gjorde seg i min vakre englekakeboks ♡ Gleder meg til å servere til helga når familie samles :) Riktig god helg alle sammen! Måtte sola titte fram :)

onsdag 13. juli 2011

I ♡ kafélivet


Må bare nevne igjen hvor lykkelig jeg er for at vi har fått en flott kaffebar her hjemme!! Kaffemøya åpnet lørdag på Andselv, og etter køa å bedømme er jeg ikke den eneste som er glad :D Takk og pris vet folk å verdsette dette herlige initiativet og det virker som alt går strålende. Deilig kaffe, småretter, kaker og kuleis. - Hva mer kan man ønske seg? Du får også den beste iskaffen jeg har smakt (ismocca)! Lovely!! Etter fire åpne dager har jeg vært der tre ganger og hver gang blitt i et par timer :p Supert både alene og i godt selskap! Så ta turen til Bardufoss i sommer :D Kan jo kombinere det med et tur i Polarbadet nå som sommervarmen tok en liten pause her. Velkommen!

søndag 10. juli 2011

{Happy feet}

Våknet til nok en sommervarm dag! Helt vidunderlig!! Så hvorfor ikke slå sammen flere gode ting? Sol og varme + fotbad + smoothie = ren nytelse :) Så jeg rigget meg til på veranda med en liten balje varmt vann med deilige oljer i, saks og filer, håndduk, lotion og neglelakk. Så lagde jeg en iskald smoothie av tropisk frukt og satte meg ut i bikinien. Helt herlig kombi! Anbefales ;))


SOLSKINNSSMOOTHIE
1 kopp frossen frukt (jeg brukte en mix av ananas, mango og papaya)
1 lite beger vaniljeyoghurt (kjøp 4pk = passe størrelse)
1 kopp appelsinjuice
Bland alt i en blender og spe med appelsinjuice om det blir for tykt. Hell i glass med sugerør og nyt! :)

{Sommerbarn}

SISTE UKA OPPSUMMERT:

Home sweet home // operakonsert med fabelaktig ungt sangtalent // sommer&sol // fyrstebryllup // iiiis // kafékos // Nordens Paris // slekt og familie // gamle venner // kaffe // nye venner // nytt kjøkken // mygg // latter&energi // joggetur langs elva // 32 grader i skyggen // salgskupp // ny kaffebar på Andselv: Kaffemøya - hurra! // Bingobanden // Skype // sove lenge i egen seng // massasje // mer mygg // sommerlesing // høy musikk // hvitvin // fotbad // manikyr // pedikyr // god mat // smoothie // iskaffe // myggstikk x 1000 // magasina // koooooos!!!


1: Klar for fyrstebryllup // 2: Kafébord under bladverket // 3: Myggstikk på stortåa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...