søndag 20. mai 2012

Kongeuke!

De som kjenner meg vet at jeg er over gjennomsnittet interessert i kongehusene og Eurovison Song Contest, derfor blir dete ei fabelaktig fin uke! Når det i tillegg melder sol og sommertemperaturer hele uka OG jeg får min bachelorgrad, så kan det jo knapt bli bedre ;)

Men vi starter med kongelige nyheter og nå er det tid for barndåp. På tirsdag døpes kronprinsessse Victorias og prins Daniels lille prinsesse, Estelle Silvia Ewa Mary :) Hun er Sveriges fremtidige dronning og første baby i familien i denne generasjonen. Stor stas! Begivenheten har fått stor medieoppmerksomhet og bildene av den lille familien er til å smelte av. Det færre vet er at det er kongelig barndåp i dag også, i vårt naboland Danmark. Prins Joachim og prinsesse Maries datter døpes nå, og navnet har vært hemmelig fram til dette øyeblikk: Athena Marguerite Francoise Marie.
Både Sverige og Danmark har beholdt tradisjonen med fire navn på deres kongelige. I Danmark har det kommet mange barn de siste årene og navn er gøy, derfor må vi ha den store oversikten ;) Den franske innflytelsen er tydelig i navnevalgene og de har brukt navn fra begge foreldrenes familier. 

Frederik og Mary:
Prins Christian Valdemar Henri John.
Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe
Prins Vincent Frederik Minik Alexander
Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda
 
Joachim og Alexandra:
Prins Nikolai William Alexander Frederik
Prins Felix Henrik Valdemar Christian
 
Joachim og Marie:
Prins Henrik Carl Joachim Alain
Prinsesse Athena Marguerite Francoise Marie

torsdag 17. mai 2012

HURRA!


Gratulerer med dagen, alle sammen! 17. mai er her og nå skal Norge pyntes til fest :) Her er bunaden på og snart blir det hotellfrokost sammen med gode venner. Etterpå blir det folkefest i byen og vi håper at sola titter frem. Ønsker alle ei fantastisk flott feiring! Og en ekstra klem til familien i nord <3 Tillykke!

onsdag 16. mai 2012

Forsidepike!

I dag har vært første fridag med god samvittighet. De siste ukene har vært intense, utfordrende, søvnløse og lærerike. I går hadde vi endelig fremføring av bachelorprosjekt foran hele klassen, lærerne, kunder og andre skuelystne. Nerver i høyspenn, men vi greide det alle sammen! Utrolig stolt, lettet og glad nå :D Fikk fine tilbakemeldinger fra juryen og fra styret i Økofestivalen som vi har hatt som kunde fikk vi en koselig "blomst": En bunt asparges pakket inn i et fint klede. Oppi lå det et gavekort der vi ble invitert til årets festival 17.-19-august, med 3-retters økologisk festmiddag, gratis inngang til Vinni-konserten og overnatting på loftstue hos festivalsjefen :) Utrolig koselig og rørende! Og i dag er vi faktisk på forsiden av Sande Avis med oppgaven vår! Klikk på bildene om du vil lese saken :)

Det var utrolig deilig å våkne til solskinn i dag! Fikk nytt ELLE i posten og det var helt perfekt timet :) Satte meg ved elva og nøt bladet og en iskaffe mens svanene svømte forbi. Virkelig ro i sjelen! Senere på dagen fikk jeg endelig danse igjen og det var så gøy! Å danse Jive til Grease Lightning var helt genialt! I morgen er det 17.mai og bunaden henger klar! Krysser fingrene for oppholdsvær og sol! Og nå har jeg forhåpentligvis tid og overskudd til å skrive litt oftere her ;) Nyt kvelden, folkens!

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...